Rastarkalvspelet utsettes til juni 2022

Styret for Rastarkalvspelet bestemte seg i fjor høst for å satse på forestillinger i juni 2021. Dette viser seg dessverre vanskelig å realisere.

– Vi må regne med å fortsette med sosial avstand («meteren») lengre enn vi trodde da vi tok avgjørelsen om å prøve oss på spelet i 2021, sier styremedlem og skuespiller i Rastarkalvspelet Gjøran Storsæther.

 

Dette fører blant annet til vanskeligheter med å få nok plass til både skuespillere og musikkorps på det relativt begrensede spillearealet på Freidarberg ved Frei kirke.

 

– Vi tar ikke sjansen på å ha korpset sittende midt i slagscenene, det går heftig for seg underveis og kan lett bli mer blodig enn planlagt, sier Gjøran med et glimt i øyet.

 

Samtidig råder det en viss skepsis knyttet til gjennomføringen av spelet også når det gjelder smittevern.

 

– Vi ser at det er tyngre å rekruttere og mobilisere skuespillere i år, og de fleste oppgir bekymring for koronasmitte som årsak. Dette har vi selvsagt stor forståelse og respekt for, sier leder i Rastarkalvspelet, Margareth Solvik.

 

– Og aller viktigst er det selvsagt at vi ønsker oss et stort publikum som kan sitte tett på aktørene og få en stor og god opplevelse av Rastarkalvspelet. Dette satser vi nå på at vi skal få til i juni 2022, avslutter Margareth.

 

Last ned pressemeldingen her!

0 0
Feed